Πατσοδουλειές!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Αυτό είναι ανάπτυξη! Και «αριστεία» βεβαίως-βεβαίως! Στο νεοφιλελεύθερο περιβάλλον το να είναι κανείς απατεών είναι το μόνο εύκολο! Όλα είναι «αέρας»! Και μάλιστα «κοπανιστός». Αγοράζεις «αέρα», πουλάς «αέρα» και γίνεσαι πλούσιος. Αρκεί να είσαι στα κόλπα! Να έχεις καλούς κουμπάρους, να είσαι στο σωστό κόμμα, να έχεις μια πρόθυμη «πελατεία», να παντρεύεσαι την σωστή σύζυγο και προ πάντων να δηλώνεις καλός «πατριώτης», έτοιμος για μεγάλες «εκστρατείες»! Αυτά βέβαια προϋποθέτουν να είσαι μέτοχος σε καμιά δεκαριά εταιρείες ασπρόμαυρου» χρήματος, να είσαι πολέμιος του … Πολάκη και να παίρνεις με την σέσουλα κρατικό χρήμα, αυτό το «τζάμπα» ξέρετε βάσει λίστας βέβαια μην συνωστίζεστε κιόλας!

Οι πολίτες πλέον οφείλουν να παρακολουθούν με μεγαλύτερο ζήλο τα τηλεοπτικά ριάλιτι και βεβαίως να δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις τον «καταλληλότερο»! Εντύπωση πάντως προκαλεί πως όλα τα μπουμπούκια του κυβερνώντος κόμματος (μεσαία ή ανώτερα), είτε είναι παιδοβιαστές (βλ. Μίχο), είτε είναι μαυραγορίτες (βλ. Πάτση), παίρνουν «δουλίτσες» από το Δημόσιο με αναθέσεις για προμήθειες διαφόρων ειδών, υπαρκτών ή ανύπαρκτων και το κόμμα να τους διαγράφει με χρονοκαθυστέρηση ανάλογη με εκείνη της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση Λιγνάδη!

Η σαπίλα του συστήματος αρχίζει πραγματικά να γίνεται τόσο δυσώδης που κινδυνεύει να μολύνει τα πάντα γύρω του. Πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις, όλα ένας απέραντος βούρκος, ένας μεγάλος οχετός που πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να λερωθούν για να αισθάνονται εντός κλίματος, να νιώσουν όλη αυτή την βρόμα ως κάτι «φυσιολογικό»!

Το μεγάλο πρόβλημα στην παρούσα φάση δεν είναι όλο αυτό το αισχρό «πανηγύρι» της διαφθοράς και της σήψης, αλλά ότι αυτό προβάλλεται ως περίπου κάτι αναπόφευκτο που δεν «τρέχει και τίποτα»! Το «επιδοματάκι» να πέφτει και να κατεβάσω την … εφαρμογή στο κινητό με την αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί